Zwangerschap

Vraag steeds advies aan uw arts of apotheker voor u dit geneesmiddel neemt tijdens uw zwangerschap. De duur van de behandeling dient zo beperkt mogelijk te zijn. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies.

Zwangere vrouwen kunnen last hebben van brandend maagzuur (zuurbranden) en indigestie. Dit komt vaker voor naarmate de zwangerschap vordert.

Er zijn twee belangrijke oorzaken waardoor brandend maagzuur en, in mindere mate, indigestie vaak voorkomen op dat moment.

 

  1. De toename van het hormoon progesteron werkt spierontspannend. Dit heeft ook effect op de sluitspier (kringvormige spier) bij de maagopening. 
    Wanneer deze ontspant, kan maagzuur terugvloeien in de slokdarm en tot brandend maagzuur leiden.
  2. In de latere stadia van de zwangerschap kunnen symptomen ook worden veroorzaakt doordat de baby fysiek druk uitoefent op het spijsverteringskanaal van de vrouw.

 

De symptomen van brandend maagzuur en indigestie zijn hetzelfde als voor andere personen die hiervan last hebben. Hoewel het geen kwaad kan voor de baby of uzelf, kan het pijnlijk zijn en een onaangenaam gevoel geven. 
Er zijn een aantal eenvoudige stappen die u kunt zetten wanneer u zwanger bent en last hebt van brandend maagzuur en indigestie.
  • gezond eten
  • rechtop zitten en/of slapen in een meer zittende positie
Vraag steeds advies aan uw arts of apotheker voor u geneesmiddelen neemt tijdens uw zwangerschap. Gaviscon geneesmiddelen zijn geschikt voor zwangere vrouwen.
Behandeling
Tijdens uw zwangerschap bent u natuurlijk voorzichtig met geneesmiddelen. Gaviscon geneesmiddelen zijn doeltreffend en geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en wanneer u borstvoeding geeft. Vraag steeds advies aan uw arts of apotheker voor u dit geneesmiddel neemt tijdens uw zwangerschap. De duur van de behandeling dient zo beperkt mogelijk te zijn. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Dit zijn onder meer GavisconGaviscon Antizuur-Antireflux en Gaviscon Advance, als suspensie en als kauwtablet.

Waarom is Gaviscon geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap

Een van de belangrijkste ingrediënten van Gaviscon is alginaat. Alginaat vormt een beschermende laag op de maaginhoud die het terugvloeien ervan naar de slokdarm tegengaat. Hierdoor worden de symptomen van brandend maagzuur doeltreffend verminderd.

 

U mag dit middel gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Voor alle geneesmiddelen geldt dat de behandeling niet langer moet duren dan noodzakelijk is.

Gaviscon-geneesmiddelen die geschikt zijn voor gebruik tijdens zwangerschap

Gaviscon

Gaviscon

Snelle verlichting van brandend maagzuur en zure oprispingen.

Gaviscon Antizuur-Antireflux

Gaviscon Antizuur-Antireflux

Verlicht tegelijkertijd brandend maagzuur en indigestie.