Veelgestelde vragen

1. Wat is alginaat?

Alginaat is een component die uit bruinwier wordt gehaald.

2. Wat is een antacidum?

Een type geneesmiddel met een alkalisch karakter dat overvloedig maagzuur neutraliseert.

3. Is Gaviscon geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap?

Het Gaviscon gamma is doeltreffend en geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding. Dit zijn onder meer Gaviscon, Gaviscon Antizuur-Antireflux en Gaviscon Advance, zowel als suspensie en als kauwtablet. De werking van Gaviscon is mechanisch en onafhankelijk van de opname in de bloedbaan.

Vraag steeds advies aan uw arts of apotheker voor u dit geneesmiddel neemt tijdens uw zwangerschap. De duur van de behandeling dient zo beperkt mogelijk te zijn. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies.

 

U mag dit middel gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Voor alle geneesmiddelen geldt dat de behandeling niet langer moet duren dan noodzakelijk is.

4. Is Gaviscon geschikt voor kinderen?

Gaviscon, Gaviscon Antizuur-Antireflux & Gaviscon Advance Unidose zijn geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar dienen dit alleen op medisch advies in te nemen. 
Gaviscon Baby is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte.

Wordt de klacht van uw kind na 7 dagen niet minder of wordt de klacht erger, neem dan contact op met uw arts. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies

5. Is het mogelijk om last te hebben van zowel brandend maagzuur als indigestie?

Gaviscon Antizuur-Antireflux is een middel om brandend maagzuur en indigestie aandoeningen te behandelen.

6. Wat is gastro-oesofagale reflux?

Het terugvloeien van de zure maaginhoud naar de slokdarm.

De symptomen zijn onder meer die van brandend maagzuur en oprispingen. Het wordt vaak in verband gebracht met een verzwakking van de spier die de opname van voedsel in de maag regelt.