Gaviscon Advance Sachets x20

Het geneesmiddel Gaviscon Advance Sachets zorgt voor een snelle, dubbele verlichting van brandend maagzuur en indigestie.

Geniet van langdurige verlichting van zure oprispingen, brandend maagzuur en indigestie met Gaviscon Advance. Onze formule is zodanig ontwikkeld dat het niet in de bloedbaan terechtkomt. Het heeft het laagste natriumgehalte in het Gaviscon-assortiment, wat het geschikt maakt voor zwangere vrouwen en mensen met terugkerende last.

Symptomen die worden aangepakt :

  • Brandend gevoel in de borstkas
  • Moeite met slikken
  • Vloeistof achterin de keel
Typen
Smaken
  • Munt
Formaten
  • 20

Dosering en waarschuwingen

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik ? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Geef dit geneesmiddel niet aan kinderen jonger dan 12 jaar tenzij op medisch advies.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de vermelde uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op het zakje en de doos na “EXP :”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.

Bewaren beneden 30°C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren.

Raadpleeg een arts indien de symptomen na 7 dagen nog steeds aanhouden.

Actieve bestanddelen

    Voor 5ml, elk sachet bevat :

  • 500 mg natriumalginaat
  • 100 mg kaliumbicarbonaat

Gebruikershandleiding

Zie de gebruikershandleiding van het geneesmiddel :

Werkingsmechanisme : Hoe werkt Gaviscon Advance ?

Gaviscon Advance legt een beschermende laag aan om te voorkomen dat het zuur terugvloeit in de slokdarm (voedselpijp).

We weten hoe storend maagzuur en zure oprispingen kunnen zijn, daarom is Gaviscon Advance ontworpen voor verlichting tot 4 uur - zodat u gewoon kunt verdergaan met uw dagelijks leven.

Vergeleken met Gaviscon, beschikt de extra krachtige formule van Gaviscon Advance over een dubbel zo hoog natriumalginaatgehalte - hierdoor kan een sterke en veerkrachtige laag tijdens het proces worden aangelegd.

De vloeibare formule bevat geen suiker of gluten en kan tijdens de zwangerschap of borstvoeding worden ingenomen.

Bovendien heeft Gaviscon Advance het laagste natriumgehalte van elk product in het Gaviscon-assortiment, waardoor dit onze aanbevolen oplossing is voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.

Een natriumalginaatoplossing

Natriumalginaat wordt gewonnen uit de celwanden van zeewier. Het helpt de maag bij het tegenhouden van oprispend zuur, wat de belangrijkste reden van het ongemak is dat mensen die last hebben van brandend maagzuur en indigestie maar al te goed kennen.

Veelgestelde vragen

Gaviscon Advance Sachets x20 is het geneesmiddel dat we voor zwangere vrouwen aanraden. Het bevat minder natrium en is speciaal ontwikkeld voor plaatselijke werking, waardoor het product veilig kan worden ingenomen.
Vraag altijd uw arts of apotheker om advies voordat u dit geneesmiddel gebruikt als u zwanger bent. De duur van de behandeling moet zo kort mogelijk zijn. Niet langdurig gebruiken zonder medisch advies.

De aanbevolen dosering van Gaviscon Advance Sachets x20 is :

  • Volwassenen (met inbegrip van bejaarden) en kinderen vanaf 12 jaar : één tot twee maatlepels van 5ml na de maaltijden en bij het slapengaan.

Indien u te veel Gaviscon heeft ingenomen kunt u een opgeblazen gevoel krijgen. Contacteer uw arts of apotheker indien dit gevoel aanhoudt.

Dit komt vaak voor. De meerderheid van de zwangere vrouwen geeft zelfs aan op enig moment in de zwangerschap last te hebben van deze symptomen. De groeiende buik in combinatie met de hormonale veranderingen in uw lichaam zorgen ervoor dat het vaak voorkomt. Lees hier meer over op onze pagina over zwangerschap.

Kijk voor informatie over zuigelingen op de pagina Gaviscon Baby.