Gaviscon Antizuur-Antireflux Kauwtabletten x48

Het geneesmiddel Gaviscon Antizuur-Antireflux Kauwtabletten zorgt voor een snelle, dubbele verlichting van brandend maagzuur en indigestie.

Ga uw symptomen direct te lijf met Gaviscon Antizuur-Antireflux en zorg voor snelle, dubbele verlichting van brandend maagzuur en indigestie.

Symptomen die worden aangepakt :

 • Brandend gevoel in de borstkas
 • Opgeblazen gevoel
 • Moeite met slikken
Typen
Smaken
 • Munt
Formaten
 • 48

Dosering en waarschuwingen

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik ? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Geef dit geneesmiddel niet aan kinderen jonger dan 12 jaar tenzij op medisch advies.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de vermelde uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op het zakje en de doos na “EXP :”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.

Bewaren beneden 30°C en bewaren in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen vocht.

Raadpleeg een arts indien de symptomen na 7 dagen nog steeds aanhouden.

Actieve bestanddelen

  Elk tablet bevat :

 • 250 mg natriumalginaat
 • 106,5 mg natriumbicarbonaat
 • 325 mg calciumcarbonaat

Gebruikershandleiding

Zie de gebruikershandleiding van het geneesmiddel :

Werkingsmechanisme : Hoe werkt Gaviscon Antizuur-Antireflux ?

De werking van Gaviscon Antizuur-Antireflux is direct merkbaar en wel op twee verschillende manieren :

 1. Het antacidumbestanddeel neutraliseert het overmatig maagzuur om ongemakken te helpen verlichten.
 2. Met behulp van het alginaat (geraffineerd uit zeewier) vormt het een beschermende laag over de maaginhoud om het branderige gevoel in de borstkas te kalmeren en reflux te voorkomen.

De vloeibare formule van Gaviscon bevat geen suiker of gluten, dus u kunt dit product gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft terwijl het u dubbele verlichting biedt tegen brandend maagzuur en indigestie.

Een natriumalginaatoplossing

Natriumalginaat wordt gewonnen uit de celwanden van zeewier. Het helpt de maag bij het tegenhouden van oprispend zuur, wat de belangrijkste reden van het ongemak is dat mensen die last hebben van brandend maagzuur en indigestie maar al te goed kennen.

Veelgestelde vragen

Gaviscon Antizuur-Antireflux biedt dubbele verlichting van de symptomen van brandend maagzuur en indigestie en het is zo samengesteld dat het op twee manieren werkzaam is. Het legt niet alleen een beschermende laag over de maag heen om oprispend zuur wat aan de oorzaak van ongemakken ligt, tegen te houden, het neutraliseert bovendien overmatig maagzuur. Deze effectieve tweevoudige aanpak helpt bij het verlichten van uw ongemakken.

Stress is een grote boosdoener. Het verbruikt de prostaglandinen in ons lichaam, die ons beschermen tegen maagzuur.

Probeer te zorgen voor :

 • Een goede nachtrust. Slaapgebrek kan ervoor zorgen dat er meer cortisol in uw systeem circuleert. Cortisol is het stresshormoon en zelfs een kleine verstoring van uw gebruikelijke slaappatroon kan tot 24 uur later een hoog cortisolgehalte in het lichaam veroorzaken.
 • Beweging - dit bevordert het welzijn.
 • Eet langzamer en bewuster.
 • Vermijd een ongezonde levensstijl.

U kunt ook proberen kleinere maaltijden te eten en erop te letten hoeveel sterk gekruid voedsel u eet (een trigger).

Zwangere vrouwen hebben ook vaker last van brandend maagzuur en indigestie. Bij een groeiende babybuik komt er meer druk op uw stelsel te staan waardoor oprispend zuur vaker voorkomt tijdens de zwangerschap.