Gaviscon Origineel Kauwtabletten x48

Het geneesmiddel Gaviscon Origineel Kauwtabletten zorgt voor een snelle, dubbele verlichting van brandend maagzuur en indigestie.

Behandel brandend maagzuur en indigestie met de originele Gaviscon-formule.

Symptomen die worden aangepakt :

 • Brandend gevoel in de borstkas
 • Opgeblazen gevoel
 • Moeite met slikken
Typen
Smaken
 • Munt
Formaten
 • 48

Dosering en waarschuwingen

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik ? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Geef dit geneesmiddel niet aan kinderen jonger dan 12 jaar tenzij op medisch advies.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de vermelde uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op het zakje en de doos na “EXP :”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.

Bewaren beneden 30°C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren.

Raadpleeg een arts indien de symptomen na 7 dagen nog steeds aanhouden.

Actieve bestanddelen

  Elk tablet bevat :

 • 250 mg natriumalginaat
 • 133,5 mg natriumbicarbonaat
 • 80 mg calciumcarbonaat

Gebruikershandleiding

Zie de gebruikershandleiding van het geneesmiddel :

Werkingsmechanisme : Hoe werkt Gaviscon Origineel ?

Geniet van verlichting van brandend maagzuur met de meest iconische formule van Gaviscon.

Het begint allemaal met natriumalginaat. Deze effectieve formule, geraffineerd uit bruin zeewier dat langs de kust van Noorwegen is geoogst, werkt als een krachtige beschermlaag tegen ongemakken en biedt onmiddellijke verlichting.

Wanneer het natriumalginaat in contact komt met het irriterende maagzuur, vormt het alginaat een beschermlaag. Het legt een beschermende laag aan op uw maaginhoud, waardoor zuur niet kan terugvloeien en het branderige gevoel in uw borst wordt verzacht.

In het kort ? U voelt snel verlichting van die onaangename gewaarwordingen die zowel mensen met brandend maagzuur als indigestie maar al te goed kennen.

De Gaviscon-formule komt niet in de bloedbaan terecht. Het is een veilig en effectief product dat vrij van gluten is - Gaviscon Original Liquid bevat bovendien helemaal geen suiker.

Als tweede beschermingslaag werken natriumbicarbonaat en calciumcarbonaat als maagzuurremmers en gaan het problematische zuur tijdens dit proces tegen. Deze beschermingslaag is tot wel 4 uur werkzaam.

Voor snelle en effectieve hulp kunt u vertrouwen op Gaviscon.

Een natriumalginaatoplossing

Natriumalginaat wordt gewonnen uit de celwanden van zeewier. Het helpt de maag bij het tegenhouden van oprispend zuur, wat de belangrijkste reden van het ongemak is dat mensen die last hebben van brandend maagzuur en indigestie maar al te goed kennen.

Veelgestelde vragen

Alle producten in het Gaviscon-assortiment zijn bedoeld om brandend maagzuur en indigestie te bestrijden. Wij bieden snelle verlichting tot 4 uur aan miljoenen mensen.

Gaviscon is vervaardigd van volledig natuurlijk zeewier en kan door velen volkomen veilig worden ingenomen. De meeste mensen die Gaviscon gebruiken, hebben geen last van bijwerkingen. Als u wel last hebt van bijwerkingen zijn deze zeer waarschijnlijk mild van aard en verdwijnen ze weer wanneer u stopt met het gebruik van Gaviscon.

Raadpleeg uw arts als u last hebt van :

 • Constipatie
 • Diarree
 • Misselijkheid
 • Buikkrampen
 • Verminderde smaak
 • Overgeven

De kans op deze symptomen wordt groter als u te veel Gaviscon-kauwtabletten inneemt.

Lees altijd de gebruiksaanwijzing.
Als u een dosis Gaviscon vergeet in te nemen, mag u de keer erna geen dubbele dosis nemen. Blijf het geneesmiddel gewoon in de aanbevolen dosis innemen. Indien de symptomen na zeven dagen aanhouden, raadpleeg dan altijd een arts. Als u te veel Gaviscon inneemt, is dit waarschijnlijk niet schadelijk - wel kunt u een opgeblazen gevoel hebben. Raadpleeg uw arts of apotheker als dit gevoel niet weggaat.